lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Rynk raglantröja

Publicerad 2015-02-26 07:50:41 i Älskade tröja!

Ett Burdamönster igen men nu är jag trött på Burda, deras mönsterark är inte för den sinnessvage... Man får vara på sin vakt med jerseytyg, ibland är de superstretchiga och ibland inte och då blir det inte som man tänkt sig. Den här tröjan känns tight och stel pga tygets egenskaper. 
 
I halsen har jag fållat med smal tvillingnål men det är besvärligt med min symaskin (Husqvarna Viking Emerald) som inte är anpassad för det. Jag har mailat Husqvarna för att fråga varför det inte funkar och fick det svaret. 
 
Ärmarna och nedre fållen är gjord med smal sicksack, då har jag kunnat sy från avigsidan. Annars får man ju klippa ner fållen efter att man sytt.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela