lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Nåniin, då var det dags för brudklänningen!!!

Publicerad 2013-09-16 21:44:00 i Klänningar deluxe

Jag tänkte att det här klänningen (och den här dagen) förtjänade fler än en bild. Så får ni också se klänningen från olika vinklar. Tro det eller ej men jag satt dagen innan bröllopet och deppade hemma över klänningen... Jag fick veta i juni att jag väntade barn och insåg att det var omöjligt att förutspå måtten för 14:e september... Så jag valde en modell som skulle funka oavsett hur stor magen blivit. Jag som hade planerat min bröllopsklänning i tio år... och så fick jag nöja mig med någonting helt annat. Nåja, den var trevlig att dansa i och framförallt sval. Satin är hat-tyget nummer ett från och med nu - omöjligt att få bort alla rynkor, omöjligt att få blixtlås och andra sömmar att bli snygga och prydliga. Men brudklänningen måste ju få vara satin... Efter att ha trampat på den guldfärgade underklänningen hela kvällen började den fransa sig trots att jag fållat den med rouleau-pressarfot. Så nu planerar jag att korta av klänningen till knähöjd och fålla om, så blir det i alla fall en mycket EKONOMISK brudklänning... om inte annat...

Svart trikåklänning

Publicerad 2013-09-11 09:46:58 i Klänningar miscellaneous

 
Jag ville ha en riktigt basic klänning som kunde vara riktigt allround och stylas hursomhelst. Det är ju ganska kul att använda färgglada trähalsband, färgglada strumpbyxor osv. Det här klänningen är helt okej. Har man en transparent top passar den jättebra ovanpå klänningen. Mest har jag använt den på krogen (på den tiden när man brukade gå dit). Den är väldigt enkel att sy. Ovandelen är dubbel och högst upp syr man in ett gummiband som förhindrar att klänningen glider ner.

Trikåklänning

Publicerad 2013-09-11 09:39:22 i Klänningar miscellaneous

 
Sy inte en klänning i alltför tunn trikå! Jag var supersmal denna jul och ändå sitter den inte bra... Men det var kul att matcha rött läppstift, rött halsband med det svartvita... Nu har jag tänkt klippa upp den här klänningen och sy babykläder av jersey-tyget...

Jackdräkt i ylle

Publicerad 2013-09-11 09:35:44 i Älskade blus!

Önskar
 
Vet inte om det heter så på svenska, kavaj och kjol alltså. Men i detta fall är kavajen nog mer som en lite jacka. Tyvärr är jag lite för varm för att orka ha den här annat än i kallaste vintern, men den är fin då i alla fall... Blusen sydde jag till i gul satin, jag tycker senapsgult och mörkgrått är en riktigt snygg kombination. Bara för att göra allt lite busigare använde jag gult foder i jackan också, men det syns inte på bilden förstås. Bilderna är studiobilder som ni ser, önskar jag hade såna bilder på alla projekt... En vacker dag kanske... men först måste jag ju rymmas i kläderna igen :-S

Äppelgrön sommarklänning

Publicerad 2013-09-11 09:30:42 i Klänningar deluxe

 
Tar det aldrig slut med klänningar? Nej - 2011 var jag verkligen flitig när det gäller klänningar. Den här har blivit använd på de flesta av sommarens fester. Superenkel modell men sitter hur bra som helst (eller satt, hrmf). Tyget är från Eurokangas i Torneå, det fanns i alla möjliga färger, ni kanske känner igen det svartprickiga från tidigare.

Lila voile-klänning

Publicerad 2013-09-11 09:25:23 i Klänningar deluxe

 
Ännu en mycket välanvänd klänning. Sydde den till min brors 50-årsfest men den passar överallt, både sommar och vintertillställningar. Det undre tyget som blänker igenom är cerise satin och övertyget violett voile. Bilderna är från 50-talskalaset, kusinernas studentfester på sommaren. Den första bilden har min kompis Katta tagit.

Vit volangklänning

Publicerad 2013-09-11 09:21:16 i Klänningar deluxe

 
Den här klänningen har verkligen blivit välanvänd. återkommande på både krogen och andra fester. Med rätt styling kan den blir rock-tuff eller sockersöt. Tog med bilder av båda sorterna. Det som jag är mest stolt över när det gäller denna kreation är att den är sydd av min mammas gamla gardiner. Jag såg gardinerna och tänkte: det skulle bli en snygg klänning, såg mönstret och tänkte att jag provar. Ibland blir resultatet BÄTTRE än man vågat hoppas på!

Rödprickig 50-talsklänning

Publicerad 2013-09-11 09:17:57 i Klänningar deluxe

 
Denna förtjänar många bilder. Från Burda Style 10/2010 tror jag. Sydde den på våren 2011 och den fick visa upp sig på inte mindre än bröllop detta år.
 
De sista två bilderna tog jag med bara för att jag tycker att överexponerade bilder ibland kan bli så snygga - när det egentligen var ett misslyckande. Helt klart en av mina favvo-klänningar.

Köpta kläder!

Publicerad 2013-09-11 07:47:03 i Andra grejer...

Ibland faller jag för frestelsen om jag ser något som jag tycker är riktigt snyggt... Shortsen är från Dobber och blusen från Bondelid. Min kusin Tatjana som är riktig fotograf har tagit bilden och det syns på något vis... Den är lite busig liksom... Därför ville jag ha med den i bloggen. Detta är för övrigt min storebrors 40-årsfest.
 

Skjortklänning

Publicerad 2013-09-11 07:43:00 i Älskade blus!

 
Den här sydde jag nog 2011 men bilden är från juni 2012, tagen på min brorsons 12-års kalas. Tyckte att jag och min virkning matchade inredningen så bra så tänkte vi skulle knäppa några fina bilder. Bomullstyg är trevligt att sy i men skjortdetaljer är inte så skoj, särskilt inte manchetterna...

Partyklänningar 2012: trikåomlott

Publicerad 2013-09-11 07:39:48 i Klänningar miscellaneous

 
Här är jag och min kollega Jan-Olof på konferensen i mars som jag sydde den beige galablåsan till. Men kvällen innan var jag mingelvärdinna och då hade jag på mig den här saken istället. Det är en rät cool klänning - man kan packa ner den hur slarvigt som helst utan att det märks. Tyget är lite väl stretchigt, den blir längre med kvällens gång. Den matchar med alla koftor, schalar, halsband man har. Dessutom är den trevlig att dansa i.

Sommarvitt

Publicerad 2013-09-11 07:35:43 i Byxor är inte så...svårt

 
Jag har ju alltid sytt klänningar till party... Nu tänkte jag att jag skulle prova med byxor... Men det är ju så jobbigt att hitta något som matchar. Byxorna satt bra... i någon timme tills det superstretchiga tyget började växa... Toppen hade jag också problem med, jag ändrade mönstret för att en axelbandslös bh skulle bli osynlig på ryggsidan (annars skulle den vara djupare i ryggen), men då var den inte så snygg där fram istället. Tror jag håller mig till klänningar...

Prickiga lilla svarta

Publicerad 2013-09-10 22:31:00 i Klänningar miscellaneous

En sån där ballongklänning är det. Ruskigt mycket tyg går det åt men enkel att sy. Behöver ett band eller skärp i midjan annars ser man ut som Barbapappa eller Obelix, eller Harry Potters faster i Fången av Azkaban. Modellen är från Burda style 6/2011 tror jag.  

Partyklänningar 1012: galablåsan

Publicerad 2013-09-10 22:27:25 i Klänningar deluxe

 
I mars var jag med på en konferens i Luleå med tillhörande galamiddag. Så klart var det viktigast med tillställningen skruden. Tack till min kollega Samuel Blomqvist som har fotat med sin värstingkamera.
 
Den här klänningen var överraskande enkel och snabb att sy eftersom den är utan foder. Modellen är från Burda 12/2011. Köpte tyget i Stockholm på Sveavägen tror jag den där stora gatan heter...

Partyklänningar 2012: omsydda lilla svarta

Publicerad 2013-09-10 22:23:00 i Klänningar miscellaneous

I juni hade vi party med Bootcamp-bru
 
darna. Det är vår spralliga psykolog Cia som kör hårt med ett gäng kvinnor i 6 veckor och sen har vi ett Bootcamp-party. Temat var "rosa", därav bandet. Det här var min klänning från Universitetsexamen 2007 men jag sydde om överdelen som förut hade ärmar. Härligt sista minuten pimpande, den blev faktiskt SNYGGARE.

Partyklänningar 2012: trikåklänning

Publicerad 2013-09-10 22:19:46 i Andra grejer...

Lite gamla bilder nu när jag har tid: När man var ung (hrm, det här var alltså ett år sedan, men det känns som 10 år sedan) åkte man ibland till sin gamla studentstad och gick ut på krogen med kompisarna som bor kvar där. Den här klänningen var alltid ett säkert kort. Några valkar tål den ju inte men på den tiden fanns ju inget sånt. Bra rörelsefrihet, sval på varma krogar och lätt att tvätta och packa.
 

Chokladsnopp

Publicerad 2013-09-10 22:00:55 i Andra grejer...

Det här är inte mitt pyssel - det här är min vän Virpis pyssel. Hon är The Wiz när det gäller att dekorera tårtor och cupkakes. Vilken tur att hon tog på sig att ordna min möhippa, de här var efterrätten på champagne-picnicen. Vi trodde att hon köpt snopparna men nehej, SÅKLART INTE, hon hade gjutit dem i en speciell snopp-form.
 

Trikåklänning

Publicerad 2013-09-10 21:50:00 i Klänningar miscellaneous

Sydde den här hösten 2011, och den har jag faktiskt använt jättemycket. Med ett halsband av stora träpärlor och svarta strumpbyxor blir den rentav festlig eller helt vardaglig som här. Duger till en början som mamma-klänning också eftersom den är ganska stretchig...
 

Påspåsar

Publicerad 2013-09-10 21:46:00 i Småprylar till hemmet

Jag fick det är tyget också av min gudmor som rensat sina skrubbar. Det var bara en liten bit och jordgubbarna var ju sååå söta så jag gjorde små påsar till köket som vi har plastpåsar i. I den större har vi ICA-kassarna som duger till soppåsar och i den mindre de mindre kassarna som man kan svepa in sin matlåda i innan man lägger den i handväskan. Längst till höger ser ni min gamla tehuva, det är alltid snyggt att använda ett mönstrat tyg som "ficka" och ett matchande enfärgat tyg som botten till inredningsgrejer.

Mera african flowers

Publicerad 2013-09-10 21:41:00 i Småprylar till hemmet

Sorry, glömde ju bort att jag hade fler bilder. Vad gör man när man inte orkar virka blommor så det räcker till en till sån där stor blomma, man gör en remsa av dem istället. Det hade säkert varit superläckert om jag orkat göra en filt, hoppas ni orkar...

Vykortstavla

Publicerad 2013-09-10 21:39:01 i Småprylar till hemmet

Om man mot all förmodan har tid att resa iväg mellan allt pysslande kommer man säkert hem med en massa roliga saker som man inte vet vad man ska göra med. Jag gillar prylar från 40-talet, i synnerhet som har med England att göra (typ Agatha Christie, Winston Churchill, CS Lewis böcker om Narnia). Jag minns inte om det var på Winston Churchill museet eller typ War Museum eller nåt jag köpte dessa vykort som illustrerar affischer som sattes upp under andra världskriget. Jag köpte en IKEA-ram, rött papper som matchade vykorten fick täcka den ytan innanför passepartouten som var utanför vykorten. Det är kul att ha något i köket som gör en på gott humör..

African flower på kuddar

Publicerad 2013-09-10 21:32:00 i Småprylar till hemmet

Det är ju ganska inne med att virka mormorsrutor och african flowers. Min ambition var att virka något större men blommorna är faktiskt ganska jobbiga att virka, det blir många trådar att fästa och så är det bökiga att sy ihop eftersom de är sexkanter. Så jag sydde kuddöverdrag av gammal svart manchester som jag fått av min gudmor och så sydde jag ihop blommor och tovade dem i tvättmaskinen innan jag sydde fast dem på kuddarna.

Köksgardiner

Publicerad 2013-09-10 21:28:00 i Marimekko rules!

Mera Marimekko! Jag är feg när det gäller mycket men inte när det gäller färg! Marimekko är dyrt... det kan inte förnekas. Men gardinerna håller färgen trots mängder av solsken.
 
 

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela