lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Bodys till Agnes och Alice

Publicerad 2014-11-02 11:46:47 i Babysaker

Min kompis och kollega fick tvillingar samma dag som jag fick Tor (snacka om att stjäla uppmärksamheten!) Presenter med namn på är ju fint att ge och jag ville ge en lite oflickiga och okonventionella kläder eftersom jag antar att dessa små söta damer snart drunknar i rosa och blommigt. Jag lät mig inspireras av http://jagsyrminaegnaklader.blogg.se och valde svart och döskallar. Jag har en särskild schablon för döskallemotiven som jag köpt på Sinooperi (typ Panduro i Finland). Jag använde mina restbitar från tröjor jag gjort i svart och leopard.
 

Dopdräkt

Publicerad 2014-11-02 11:37:34 i Babysaker

Jag kände att jag ville göra en dräkt själv och eftersom dopet var i juli när vi hade mycket varmt tänkte jag att jag stickar en tunn kortärmad dräkt i bomullsgarn. Prästen vill ju helst att man ska ha dopklänning men jag fick dispens för min dopdräkt "eftersom jag stickat den själv" :-)
 
Här kan jag ta äran för både mönster och design. Jag försökte skriva upp ökningar och minskningar för att ge er hela mönstret men nu är jag helt enkelt för lat! Det är ändå inte lönt, det har så stor betydelse vad man använder för garn. Jag använde ett tredubbelt tunt bomullsgarn för att det var vitt och för att jag ville bli av med det.
 
Sockarna gjorde jag dagarna innan dopet. De har samma pärlmönster som bodyn och "tågvagnsmönster" i skaftet. Om det är någon som verkligen vill ha detaljerna så hör av er så får jag nog ändan ur vagnen.

Förkläde

Publicerad 2014-11-02 11:29:03 i Småprylar till hemmet

När jag såg det här rosaprickiga tyget i affären tänkte jag att jag måste göra ett förkläde. Lika charmigt på mig som på kroken i köket.

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela