lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Virkad flugsvamp

Publicerad 2014-08-13 20:41:13 i Andra grejer...

Ska hon inte ge sig? Nej! Jag fick riktig virkhybris. Och vet ni vad - det kommer mera! Den här svampen har en liten plastburk med några små makaroner i sig så att den funkar som en skallra. Provade med ris också men det lätt inte lika skallrigt. Plastburken är från bodyshop, sån där som man får lite prov-body butter eller nåt i. Resten av svampen är fylld med vanligt polyesterfill, det kan man ta från en billig kudde. Det har jag fyllt råttan och nallen med också.
 

Virkad mus/råtta

Publicerad 2014-08-13 20:33:42 i Babysaker

Ser mer ut som en råtta tycker jag... Det här gillade Tor, han gillar att tugga på öronen och nosen och det är lätt för honom att få tag i den långa svansen. Ibland trampar man på något blött på golvet, då är det råttan som varit en tur i munnen.
 

Virkad nalle

Publicerad 2014-08-13 20:30:06 i Babysaker

I det fina vädret passade det bra att sitta ute och virka - åtminstone innan myggen kom! Det är ju rätt så populärt med amigurumis så jag tänkte jag skulle försöka mig på en sån. Här ser ni resultatet. Jag tycker faktiskt den är rätt ful! Det stora huvudet gör att den ser lite missbildad ut tycker jag... men jag följde beskrivningen...
 
 

Tygblöjor på tork...

Publicerad 2014-08-08 19:36:42 i Andra grejer...

Grannarna kommenterar att jag tvättar ganska mycket... Jag tvättar tygblöjor var tredje dag. Det är ju en smaksak men jag tycker det ser ganska fint ut med tvätten på tork...
 
Så här ser det ut i toan. Jag viker blöjan i samband med varje blöjbyte, så känns det inte lika arbetsamt som att vika dem i förväg. Nackdelen med det är att pappa och mormor inte vill sätta på vikblöjor, de tycker det är för krångligt. Tur då att jag har sytt pocketblöjor också som jag ser till att ha lagt sugdelen i färdigt. 
 

Marilyn monroe klänning

Publicerad 2014-08-08 19:30:27 i Klänningar deluxe

Sjätte juni skulle vi på maskerad. Jag ville sy något som jag kan ha nytta av mer än en gång. Jag var dock begränsad av de tyger jag hade hemma för vi bestämde oss veckan innan för att trots allt gå på festen (mjölkpumpande och allt som det innebär). Då åkte de gamla trofasta spetsgardinerna fram igen! Men det här är sista gången, för nu är gardinerna slut. 
 
Den här klänningen är hyfsat enkel att amma från, det har ju helt plötsligt blivit den viktigaste egenskapen hos kläderna...
 
Fredrik var sämre förberedd än jag, men han kunde skrapa ihop till en halvhjärtad Robin Hood dräkt eftersom hans favoritfärg är skogsgrön och så letade vi fram fjädrar ur påskpyntet.
 
Döm min förvåning när jag får se att jag inte är den enda Marilyn på festen! Men vi ser fina ut tillsammans!
 

Skalblöja nummer 3

Publicerad 2014-08-08 19:23:19 i Babysaker

Den tredje är med apor. På finska websidan myllymuksut kan man köpa massor av fina PUL-tyger. Mössen och aporna är därifrån, nyckelpigorna är från www.kestovaippakauppa.com. Blöjan är kantad med stretchband, det säkerställer att den håller tätt.
 

Skalblöja

Publicerad 2014-08-08 18:29:54 i Babysaker

 
En skalblöja är en blöja av enbart PUL-tyg som är tänkt att fungera som fuktspärr när man har en annan blöja med enbart sug under. Jag använder vikblöjor under skalblöjan, det fungerar superbra. Lite jobb med att vika men mycket lättare att tvätta och vikblöjan torkar supersnabbt. Det finns jättebra videos på Youtube hur man viker, tex Imse Vimses egen video. Vikblöjorna fungerar från 2 mån tills barnet är blöjfritt så det blir billigt dessutom. Skalblöjorna tvättar jag bara när de börjar lukta, ca en gång i veckan. Därför klarar man sig med tre stycken i varje storlek. Det här är min favorit, med de blå söta mössen.
 
 

Rensa fruktkorgen

Publicerad 2014-08-08 17:41:52 i Släng inte gammal mat

Utan att jag egentligen hade tänkt det från början har bloggen blivit något av en miljötänksblogg. Det är ju väldigt inne nu att göra nytt av gammalt och att tänka på moder jord. Om det är något som får mig att må riktigt dåligt så är det när mat blir dålig och måste slängas. Jag har insett att mat som inte kanske duger till att ätas som det var tänkt faktiskt fortfarande duger till annat, så jag skapar en liten kategori om det.
 
En dag såg fruktskålen ut såhär och ingen ville äta de halvbruna bananerna eller rynkiga äpplena.
 
Bananerna duger ju fortfarande till smoothie eller i sockerkaka/banankaka men man kanske inte ska börja baka just NU. Då kan man frysa in dem i slantar, de går att skilja från varandra med en matkniv med lite besvär.
 
Äpplena blev äppelmos. Socker behövs förresten inte när man använder såna här inte så sura äpplen. Körsbärstomaterna fick åka ner de med, det blev god äppelmos ändå.
 
 
Fruktkorgen blev fin igen, och jag kände mig mycket nöjd och duktig över mitt äppelmos (som vi åt på gröten, smaksatte egna glassen med samt gav bort för det blev ju fyra burkar). I bakgrunden ser ni min gamla kokbok som är otroligt bra att ha när man känner sig på sånt här husmorshumör.
 
 

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela