lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Gulisar

Publicerad 2014-05-27 21:47:24 i Andra grejer...

Han blev söt som en nöt i den gulprickiga dräkten! Den var så dåligt sydd så jag skäms men vi har använt den jättemycket! 
 

Blöjbyxor av ylle

Publicerad 2014-05-27 21:45:14 i Andra grejer...

Det fanns ett enormt bakslag med de hemsydda blöjorna - de läckte i ljumskarna. Jag kom till rätta med det problemet när Tor-Eskil var tre månader så om ni håller era hästar får ni veta hur. Tills dess löste jag problemet med yllebyxor. De sög upp det kiss som läckte så kläderna hölls torra. Ändå känns ju inte ylle vått. Det här yllegarnet var alldeles för strävt, jag återkommer med gosigare byxor :-) Jag kommer också att återkomma med mönster som jag själv skapat för de färdiga mönster jag använde var svårstickade och byxorna hade fel proportioner. De blev snabbt för små runt låren (mm undrar vem han brås på) medan de fortfarande var alldeles för höga i midjan.
 

Massproduktion av tygblöjor

Publicerad 2014-05-27 21:37:49 i Andra grejer...

Nja, jag sydde åtta stycken i den minsta storleken 3-6kg och det var ganska smart för i början när jag var ovan blev det att jag använde en hel del vanliga blöjor, särskilt när vi skulle iväg hemifrån. Men om man bara använder en tygblöja per dag spar man 365 blöjor om året...
 
Det här är en så kallad pocket-blöja, dvs sugdelen är separat. Det finns olika varianter men den här tycker jag var bra för att den torkade snabbt. Man viker alltså sugduken av bambu så den passar inuti blöjan. Man kan vika dem klart och ha i skötväskan, eller så låter man allt ligga vid skötbordet och fixar det där eftersom. Det är ju ändå bra för bebisen att lufta stjärten några minuter mellan blöjorna. Yttertyget är PUL-laminerat tyg och innertyget flanell (som i den förra blöjan) Nu sydde jag kardborren lite längre in, detta är enbart för estetikens skull, blöjan håller ju längre om man syr den längst ut i kanterna.
 
 

Första tygblöjorna

Publicerad 2014-05-27 21:30:37 i Babysaker

De här har jag redan visat, men så här ser det ut när de sitter på. Jag vågar inte börja berätta alla tygblöjetips här på bloggen för då tråkar jag ut er, hör av er om ni är intresserade. (Tio spänn på att ingen hör av sig :-) men om det är någon som gör det så blir jag glad för jag talar gärna varmt för tygblöjorna.) Det är är en så kallad all-in-one blöja. Deras fördel är att de är lätta att sätta på, nackdelen är mycket lång torktid (nästan 24 timmar). Mina består av PUL-tyg ytterst, flanell innerst mot barnets hud och bambucollege som sug. De här blöjorna växte han ur ganska snabbt, så ett tips om man vill spara pengar är att använda vanliga blöjor först och satsa på tygblöjor när bebisen är större. 
 
Hoppsan nu kunde jag inte låta bli att berätta om tygblöjor i alla fall. :-P
 

Yllebyxor

Publicerad 2014-05-27 21:21:58 i Barnkläder är kul

Jag tror jag lade ut de här tidigare men det är ju så mycket charmigare när man har en modell... Här är han bara en vecka gammal och fortfarande frusen av sig, han hade på sig sina yllebyxor inomhus och som mellanställ under åkpåsen när vi var borta hemifrån. Om det skulle råka komma kiss på dem är det bara att låta dem torka. Jag hade ju tänkt sticka en kofta men hann aldrig det (hrm det var nog snarare brist på inspiration samt att jag inte är förtjust i så tunna stickor som nr 3). Nåja, det gjorde inget för jag kom på att en kofta är lite opraktiskt när bebisen är så liten, särskilt om det är stickigt material som ull nära ansiktet. Stickar man i babyull, merinoull eller liknande blir det nog bra.
 

Filten till användning

Publicerad 2014-05-22 23:01:00 i Babysaker

Såja! Nu har jag blivit lite mer kompis med bildprogrammet på mac:en och har äntligen fixat in alla bilder från de tre senaste månaderna från kameran till datorn. Ni kanske trodde att jag var så upptagen med bebisen att jag inte hunnit sy, där trodde ni fel! 
 
Vi börjar med en bild på att filtar kommer väl till pass. Verkligen ett bra presenttips till nyblivna föräldrar för man kan liksom inte ha för många: en i barnvagnen, en i bilbarnstolen, en i sängen, en i vardagsrummet, en i skötväskan osv.
 
Redan på BB kände man att man behövde en gosig filt att linda in vår bebis i, de fryser ju så lätt.

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela