lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Haklapp i frotté

Publicerad 2014-10-30 20:55:03 i Babysaker

Exakt samma mönster som den förra men i frotté. Klippte sönder en gammal handduk för att jag tyckte den matchade mina snedremsor så fint. Dessa är bra när man är ute och reser, frottén suger upp allt rinnande och så kan man torka mun och händer med den efteråt. 
Om en haklapp bara håller för en måltid så är det ju bra att ha några stycken med sig på resan... Handduken räckte till tre.

Haklapp i vaxduk

Publicerad 2014-10-30 20:48:00 i Babysaker

 
När man precis börjar ge mat räcker det med en sån här enkel haklapp tycker jag. Supersnabb och lätt att sy. Och nuförtiden finns ju vaxduk i många roliga färger och mönster. Billigt är det också - köper man 30 cm kan man göra typ fem haklappar. Kanske du inte vill ha fem likadana men använder man olika snedremsor blir det roligare. Ps använd inte vit snedremsa, den förblir inte vit så länge... Ett till ps: Om du använder färdigköpt snedremsa kan det vara bra att blöta ner den och låta den torka innan du använder den så den krymper det den tänker krympa. Eftersom vaxduken inte krymper i tvätten finns ju annars risken att haklappen inte längre är slät och fin efter första tvätten. Jag brukar ju göra egna snedremsor av tygrester, då tvättar jag hela tyget innan. Det gör jag inte för att vara duktig utan för att jag tycker det blir roligare snedremsor (och så är det faktiskt mycket enklare än det låter, kolla mitt gamla inlägg om det).
Detta är en exklusiv vaxduk från Finlayson (=kostar skjortan) men jag måste ju bara köpa den, det är ju Lilla My som har teparty! Mina två favoritmotiv på samma tyg!

Tygpåsar

Publicerad 2014-10-30 20:36:43 i Sticka/Virka/Sy en väska du också!

Jag syr många såna här. Men de är superpraktiska och söta när de matchar. I den stora har jag två blöjor, våtservettsask och handduk/harso. Den här tar jag med när vi går iväg för att byta blöja. I den lilla har jag handdesinfektion, handkräm, tuggummi och hörlurar. Vad har dessa saker gemensamt?
 
Ingenting men har man dem i en påse vet man i alla fall var man har dem (istället för i handväskans outgrundliga mörka botten).
 
Upptäckte under denna långa bilresa att en fem månader gammal bebis har ett oerhört nöje av att pilla med satinbanden till påsarna. Mycket användbara med andra ord.

Sommarväska

Publicerad 2014-10-30 20:31:18 i Sticka/Virka/Sy en väska du också!

Såg en tygpåse på tv som jag tyckte var söt, kände suget efter en sommarväska och lät de två idéerna gifta sig... Nu använder jag väskan som miniskötväska när vi är på stan. Jag är ganska stolt över det här projektet eftersom jag designat och utvecklat detaljerna själv. Tyget är det samma som i laptopfodralet, jag tyckte det var kul att de matchar varandra. Måtten till tygväskan tog jag från att laptop och handarbetstidningar ska rymmas i den på höjden och bredden.
 
Här är väskans baksida med ett praktiskt måttband när man håller på med stickningen.Ni ser också mobilfickan som stängs med kardborreband.
På insidan har vi en nyckelficka med blixtlås och en större ficka för plånboken.
Sen ser ni de matchande tygpåsarna av tygrester, de kommer i ett eget inlägg.
 
Och sist men inte minst framsidan. Jag använde rester av ett Marimekkotyg till foder och ficka här. Den var praktisk för någon leksak till Tor eller nappen. Som ni ser har jag fotat i bilen på väg till Vasa. Multitasking ni vet.

Laptopfodral

Publicerad 2014-10-30 20:22:31 i Andra grejer...

Det har tagit mig evigheter att göra ett sånt här... Kunde ju inte bestämma mig för om jag skulle göra ett stickat, virkat eller sytt. Och vilket tyg sen? Men nu bestämde jag mig för att det var dags, vi skulle nämligen på bilresa och jag var VÄLDIGT rädd om min nya dator. 
 
Idén kommer från en trevlig bok som heter "Syjunta", jag ändrade måtten lite så de skulle passa min dator. Ett tips där är att göra en lite för stor och sedan sy in den om det behövs, måtten är viktigare än man tror för att det ska vara smidigt att lägga ner datorn i en större väska.
 

Wow it's a double rainbow!

Publicerad 2014-10-28 13:50:04 i Andra grejer...

Har ni sett det inlägget på Youtube - killen som blir så begeistrad över en dubbel regnbåge. Tja, nog var den väldigt fin, tillräckligt fin för att få vara med på bloggen. 
 

Mobil med virkade gubbar

Publicerad 2014-10-28 13:44:00 i Babysaker

Jag lovar, det här är sista virkade grejen, för sedan ledsnade jag! Jag tänkte att Tor skulle roas av en mobil över skötbordet. Han blev också road, i ungefär två dagar. Det tog längre tid att virka dem... Upphängningen var en utmaning. Man vill ju att de ska dingla runt och röra sig men ändå inte hänga alltför löst. Jag virade runt garnet runt grillpinnar som jag lade i kors. Inte någon särsilt snygg lösning men man tager vad man haver. Då kunde jag fästa hela baletten i en enda knappnål, och det var ju positivt eftersom den skulle hänga i toan. 
 

Virkad... docka? Skallra?

Publicerad 2014-10-28 13:38:28 i Babysaker

Vi fortsätter på virktemat, den där hybrisen varade några veckor i juni när det var fint att sitta i solen och virka. Här kommer en till skallra. När Tor-Eskil började få tänder blev de här virkade krabaterna riktigt intressanta, de var nämligen ganska sköna att gnida mot tandköttet. Det var tur jag hann fotografera dem innan detta... Men det går nog att köra dem i tvättmaskinen. Hoppas makaronburken håller tätt annars försvinner nog skallrigheten :-P Pappa ser aningen trött ut på dessa bilder, haha!
 
 
 

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela