lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Hur du syr egna amningskupor

Publicerad 2014-06-11 23:10:11 i Babysaker

Klipp rundlar som är 11cm i diameter. Jag har använt tre lager: flanell, bambu och PUL-tyg. Det funkar lika bra med frotté i mitten. Du kan byta PUL-tyget mot något roligt trikåtyg men då är det inte fukttätt. Snedremsan bör vara minst 35cm. Givetvis kan du sy mindre kupor om du hellre vill det. 
 
1. Lägg ihop de tre lagren och sicksacka ihop. Jämna till kanten med saxen om det behövs.
 
2. Nåla fast snedremsans räta sida mot PUL-tygssidan. Vik in änden så det blir en snygg avslutning. Sy en söm i snedremsans viklinje. Jag ser alltid till att sömnsmånen på det man ska kanta är lite smalare än snedremsans sömnsmån eftersom tjockleken stjäl det utrymmet.
 
3. Vik snedremsan över kanten och nåla fast så att stickningen på ovansidan hamnar exakt i sömkanten på undersidan, jag brukar sätta nålarna här för att vara säker. Ansträng dig för att få en snygg avslutning, tänj snedremsan ordentligt där den går omlott. Om du väljer en tråd som har samma färg som undertyget kommer sömmen inte att synas på undersidan även om den hamnar lite fel.
 
Man kan skippa punkt två och tre och bara sy på snedremsan direkt med en söm, då nålar man inte ens utan viker den eftersom. Den metoden tycker jag kräver ganska mycket skicklighet och tur för att det ska bli snyggt. Metoden ovan är mer idiotsäker.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela