lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Snedremsa

Publicerad 2014-06-11 22:50:12 i Babysaker

Jag börjar med att visa hur man syr snedremsan. Man kan ju själv välja bredd, min är 1cm bred efter vikning och 4cm bred före. Det är superviktigt att man klipper på diagonalen (inget fusk med andra ord). Ska man kanta något rakt kan man komma undan med dylikt fusk men här är det tvära svängar som gäller och snedremsan måste vara elastisk. Jag tycker det är lite magiskt att ett helt oelastiskt tyg faktiskt blir elastiskt när man klipper en remsa på diagonalen.
 
Pressa först på mitten, öppna upp igen och pressan in 8-9mm från båda sidorna. Pressa sedan på mitten igen och här är det viktigt att kanterna möts exakt.
 

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2014-06-12 23:01:28

Vad ambitiöst att göra egna snedslåar! Har du testat en sådan här någon gång http://www.stoffochstil.se/Katalog/Sytilbehoer.aspx?group_id=4473&articleid=25041 ? Tycker den är superbra, om man nu måste göra egna ;)

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela