lillamypysslar.blogg.se

En blogg som handlar om mina syprojekt, och stickprojekt, och virkprojekt, och bakprojekt, och matlagningsprojekt, och inredningsprojekt och alla andra projekt som på något möjligt vis kan räknas som "pyssel". Jag är inget syproffs, så ta mina tips för vad de är: amatörtips som jag önskat att jag fått INNAN jag sydde fel. Med det sagt önskar jag er Välkomna!

Babymössa

Publicerad 2015-11-04 22:09:10 i Barnkläder är kul

Jag trodde jag hade flera babymössor men när vi kom hem från BB kunde jag bara hitta en. Vår bebis var frusen av sig fastän det var mitt i sommaren så jag fick helt enkelt sy fler mössor. Den här gjorde jag enligt följande:
 
1. Mät runt bebisens huvud och lägg till sömnmån. Detta blir mudden. Mudden på min mössa är 3cm+sömnsmån. Om du vill sy en mössa i present och inte har någon bebis att mäta på kan du googla på normala huvudmått för nyfödda (man mäter huvudet på alla barn, det är lika viktigt som vikt och längd). Min pojke hade 36cm vilket är ganska ordinärt :-P
2. Klipp ut en kvadrat vars sida är lika bred som huvudmåttet. När du rundar ovandelen blir det här själva mössan. Min är sydd av två delar (fram och baksida) pga att jag ville använda riktigt små restbitar, men det är lätt att lyckas med rundningen då.
3. Sy sidsömmarna/bakre sömmen (beroende på hur många delar din mössa består av). Sy ihop mudden till en ring, vik aviga sidorna mot varandra och sy räta mot räta mot mössan. Jag använder en överkastande stretchsöm som jag har på min maskin. Om du har overlock är väl den optimal. Se bara till att sömmen är elastisk. Raksöm kan funka till sidsömmarna men inte till mudden.
 
 
Mössan blir ganska "lång" men det tycker jag är gulligt. De ser ju alla ut som små rynkiga tomtar ändå, bara skägget som fattas.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Carro

En 30-årig pysslare som inser att jag aldrig blir för gammal för det och vill nu dela med mig av inspirationstips.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela